top of page
ATTB-Schuttingtaal-01.jpg

Schuttingtaal - JAprijs 2013

Het gras is altijd groener bij de buren – tuinmeubilair voor het delen van functionaliteit in de tuin.

De sharing economy tekent zich steeds duidelijker af. Auto’s, huizen, gereedschap: door de veranderende economische situatie en technologische mogelijkheden wordt het in onze samenleving langzaamaan gebruikelijker om producten en ruimte te delen. Bezit wordt minder belangrijk terwijl alles juist meer en meer draait om beschikken over de functionaliteit. Waarom delen we nog niet onze achtertuin?

Schuttingtaal richt zich op het creëren van privacy terwijl er functies in de tuin worden geplaatst waarvan de kosten, ruimte en functionaliteit gedeeld worden met de buren. De basis hiervoor is de houten schutting, betaalbaar en zelf te plaatsen, maar in een nieuwe vorm. Het voorheen gedeeld scheidend object wordt een gedeeld samenbrengend object.

Het meubilair bevat alle functies om van de tuin een verlengstuk van de woning te maken; toilet en douche, kitchenette, twijfelaar, dubbele tafel, schommel en konijnenhok. Allen zijn van beide kanten te benaderen, en de geschikte locaties reiken van rijtjeshuis tot villapark. Omdat het ontwerp bestaat uit modules is de diepte van de tuin niet van belang.

Met dit ontwerp ontstaan meer goede buren, maar doordat de zorg voor het konijnen- of kippenhok gedeeld wordt blijft er ook tijd over voor de verre vrienden.

bottom of page