top of page
ATTB-TheMelaya-01.jpg

Melaya Villa's - Bali

Het uiterste Noord-Westen van Bali is nog amper ontdekt. Terwijl het Zuiden van het eiland inmiddels overloopt van de toeristen, is in het Noorden nog veel meer het authentieke Bali te zien. Op een hectare grond midden in dit gebied zijn in harmonie met de omgeving drie luxe villa’s gerealiseerd, van waaruit gasten zowel van de omliggende natuur als van de villa zelf kunnen genieten.

De bebouwing in Bali kenmerkt zich door twee types: traditioneel wordt er gebouwd met veel hout en schuine daken, terwijl er inmiddels ook zeer veel moderne bebouwing is gerealiseerd. Deze twee vormen komen samen in het ontwerp voor The Melaya villa’s. Vanuit Java zijn er drie antieke Teakhouten joglo’s aangekocht. Hierdoor is er geen nieuw hout in de villa’s verwerkt, terwijl de ruimte wel de kenmerkende traditionele sfeer van de plek uitademt.

 

Traditioneel wordt de joglo afgesloten door wanden tussen de kolommen te plaatsen, maar in dit ontwerp is een grotere openheid gerealiseerd door de kolommen vrij in de ruimte te laten staan. De slaapkamers vormen samen met de patio en de entree een zone die de woon-/eetkamer van de nodige beschutting voorziet en tegelijkertijd het ontwerp een grote opening richting zwembad en zee biedt. De woonkamer ligt iets hoger dan de slaapkamers waardoor de woonkamer op subtiele wijze loskomt van alle functies die eromheen gesitueerd zijn.

 

De villa’s zijn voorzien van zonnepanelen en die zorgen voor nagenoeg het volledige energiegebruik van de villa’s. De villa’s zijn zeer luxe uitgevoerd, met onder andere een zwembad van 5 x 15 meter, 3 badkamers, een patio en een 60 meter diepe (privé)tuin met daarachter direct de zee.

bottom of page