top of page
Dezk CNC Design

DEZK - Eindhoven

De DEZK is het resultaat van het ontwerp voor Broeinest. In het streven naar maximale flexibiliteit, gebruik makend van het plaatmateriaal van de opdrachtgever, ontstond een meubel dat voor veel meer ruimten geschikt bleek dan alleen voor Broeinest.

DEZK is een kast met aan twee zijden een verplaatsbaar werkblad. In het ontwerp voor de DEZK is gezocht naar maximale flexibiliteit. Het is het mogelijk om aan de DEZK te zitten of te staan. Ook kan er op twee hoogtes een tekentafel worden gecreëerd, of een schildersezel. Doordat er wielen in de voet zijn voorzien is het ook nog eens heel makkelijk om het meubel door elke willekeurige ruimte te bewegen. De DEZK wordt daarmee een meubel dat zowel de thuissituatie als de kantooromgeving van een uitgesproken object voorziet, dat diverse vormen aan kan nemen en een grote verscheidenheid in gebruik mogelijk maakt.

 

De wens om een ruimte flexibel en multifunctioneel in te richten is niet nieuw, maar gecombineerd met huidige techniek levert het wel nieuwe mogelijkheden op. Het CNC-frezen van plaatmateriaal is een eenvoudig proces met grote precisie, waardoor een complex uitziend object snel vervaardigd kan worden. Daarnaast is het eenvoudig mogelijk om de onderdelen te verplaatsen, en kan het meubel met de handleiding door iedereen in een handomdraai in elkaar gezet worden.

 

Architecten zijn niet opgeleid om producten te ontwerpen, en zeker niet om ze marktklaar te maken. Pionieren zit in het DNA van Atelier to the Bone, dus het proces om van de DEZK een volwaardig product te maken hebben we met beide handen aangegrepen.

 

De DEZK is als product in diverse materialen en afwerkingen verkrijgbaar, en het meubel staat inmiddels al op verschillende plekken in binnen- en buitenland, zowel bij bedrijven als bij particulieren.

bottom of page