top of page
ATTB-Broeinest-01.jpg

Broeinest - Eindhoven

Zelfstandig werkende creatieve makers hebben een plek nodig waar hun netwerk van collega’s en materialen om mee te werken bij elkaar komen.

Baars & Bloemhoff heeft het initiatief genomen om een plek te creëren die hun materialen en de nieuwe generatie ontwerpende professionals op een directe manier met elkaar verbinden. Broeinest is die plek waar dat vanaf nu samenkomt.

Het ontwerp heeft een eenvoudig concept: alle noodzakelijke faciliterende functies zoals het cafe, overlegruimtes, werkplaats en werkruimte binnendienst plaatsen we langs de zijkant van de plattegrond, zodat de ruimte ertussen zo groot en zo open mogelijk kan worden. De resterende functies vormen het hart van waar Broeinest om draait: werkplekken, presentatieruimte, materialenbibliotheek, seminarruimte, workshopruimte, plek voor ontbijtsessies en veel meer. Broeinest wordt interessant door de breedte aan mogelijkheden, waarbij deze het sterkst zijn als ze niet ieder hun eigen ruimte krijgen maar de gehele ruimte juist door de dag heen en door het jaar heen aangepast kan worden aan de behoefte.

Centraal in de ruimte staat de Dezk. Dit multifunctionele meubel is in de basis een stellingkast, een subtiele verwijzing naar de stellingkasten die in het Philips-verleden in dezelfde ruimte hebben gestaan. Aan twee zijden van de kast is een werkblad geplaatst, met de mogelijkheid om naar behoefte het werkblad van houding te veranderen. Een zit-werkplek wordt in een handomdraai een tekentafel, een sta-werkplek of een schildersezel. Zelfs als ruimtescheiding kunnen ze eenvoudig worden ingezet omdat ze eenvoudig te verrijden zijn.

Broeinest is in januari 2015 in gebruik genomen, en in de afgelopen jaren is gebleken dat de beoogde functies van Broeinest geleidelijk zijn verschoven. Het flexibele karakter van de ruimte heeft zijn waarde direct kunnen bewijzen.

bottom of page